Ιστορικός - Συγγραφέας

Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας τόμος Β2: Μεγάλες Μορφές και Μεγάλες Στιγμές του ’21

Με το βιβλίο αυτό, στηριγμένο αυστηρά επί μαρτυριών, προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα μάθημα ευθύνης. Να δώσουμε ένα έρμα σταθερότητας στον πελαγωμένο τωρινό Έλληνα, που τον έχουν κάνει κάποιοι επιτήδειοι ινστρούχτορες να νιώθει ενοχή επειδή είναι Έλληνας, να φοβάται να πει τη λέξη έθνος μπας και τον πουν εθνικιστή οι προσκυνήσαντες και προσκυνούντες κάθε αφέντη επί της γης,

να μην τολμά να ψελλίσει ούτε το όνομα πατρίδα, ούτε τον όρο πατριωτισμός, γιατί κι αυτόν "μάγοι-παπάδες", κατά τη φράση του Μακρυγιάννη, του έχουν δώσει αρνητικό πρόσημο. Κι αυτά ποιοι; Οι κρατικοδίαιτοι και παχυλώς αμειβόμενοι από το μόχθο και το φόρο του ελληνικού λαού! Και οι οποίοι, αντί να τονώνουν το φρόνημά του, το χαμηλώνουν, για να προετοιμάσουν τον μέχρι χθες περήφανο αυτόν λαό για ένα νέο ραγιαδισμό. Το βιβλίο αυτό ας εκληφθεί ως μάθημα αντιραγιαδισμού.

Περιεχόμενα: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ, ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ, ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ, ΔΟΜΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ, Ο ΓΕΡΟ-ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ, Ο ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ, ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ, ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΑΖΗΚΟΤΣΙΚΑΣ.

Οι Τρεις Μεγάλοι:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

  

Έτος Έκδοσης: 
2010
ISBN: 
978-960-316-498-2
Εκδoτικός Οίκος: 
Γεωργιάδη