Ιστορικός - Συγγραφέας

Λιβύη: Αναζητώντας το Χαμένο "Σίλφιο" στην Ελληνική Κυρήνη

Ταξίδεψα στη Λιβύη για να βρω εκεί μιαν άλλη Ελ­λάδα, γεμάτη μνημεία και καλλιτεχνικούς θησαυ­ρούς... Ταξίδεψα για να αναζητήσω τα ίχνη του σιλφίου, που ήταν ένα φυτό-χρυσός για την Κυρήνη, φυτό-πανάκεια... ένα είδος «βιάγκρα» της αρχαίας εποχής... Το σίλφιο απαντάται στη μεγαλύτερη λέξη του κό­σμου, η οποία, όπως είναι φυσικό, έχει γραφτεί από τον ημέτερο Αριστοφάνη στις «Εκκλησιάζουσες». Την πα­ραθέτουμε:

«Λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλι<δ>οκιγκλοπελειολαγωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών.»

«Το νέο βιβλίο του Σαρ. Καργάκου για τη Λιβύη είναι μια ιδιόρρυθμη ταξιδιωτική περιπλάνηση, σε μια πολύ «αινιγματική χώρα». Είναι ένα ταξίδι με αρκε­τές περιπέτειες και δυσκολίες. Κι αυτό του αρέσει πολύ του συγγραφέα, καθώς ομολογεί ότι «η περι­πέτεια είναι το «αλάτι» στη νοστιμιά του ταξιδι­ού...». Ο συγγραφέας, όπως και σ' όλα τα άλλα του βιβλία, ταξιδιωτικά ή μη, χαρακτηρίζεται από τη συναρπαστικότητα και την ποιότητα του λόγου του .Η «Λιβύη» του Σαρ. Καργάκου είναι ένα γοητευτικό ταξιδιωτικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί ή να επι­λεχθεί και να προσφερθεί σαν ένα ποιοτικό, πνευματικό δώρο...»

Γιάννης Ανδρικόπουλος 

Έτος Έκδοσης: 
2009
ISBN: 
978-960-08-0492-8
Εκδoτικός Οίκος: 
Σιδέρης