Σαράντος Ι. Καργάκος

Ιστορικός - Συγγραφέας

Συνέντευξη στο περιοδικό Hellenic Nexus

Ημερομηνία: 
01/06/2016

-Η εσπερίδα της 20ής Μαΐου για την Πρώτη Παγκόσμια Μέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού υπήρξε μια εξαιρετική αφορμή για να συζητηθεί η κρισιμότητα της σταδιακής αποδόμησης της Ελληνικής Γλώσσας. «Η υπεράσπιση της Ελληνικής Γλώσσας αποτελεί αγώνα εθνικής αντίστασης», υποστήριξε εκείνο το βράδυ ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος. Κι αυτό το ΗΝ δεν μπορούσε να το αφήσει ανεκμετάλλευτο.

συνέντευξη στη Μαρία Λυσάνδρου

  Διαβάστε Περισσότερα »

Μάνη: Γη της πέτρας

Ημερομηνία: 
18/03/2014
Τόπος: 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Γη της πέτρας και της ελιάς, γη του πετρωμένου πόνου και της ματωμένης καρδιάς. Γη των όπλων και του μοιρολογιού. Γη του ισόβιου πένθους και του βροτολοιγού «δικιωμού». Πουθενά ο θάνατος δεν ήταν τόσο παρών, ως τα μέσα του περασμένου αιώνα, όσο στη Μάνη. Και πουθενά αλλού οι νεκροί δεν καθόριζαν τη μοίρα των ζωντανών όσο σ’ αυτή τη στενόμακρη γλώσσα γης που σαν νύχι δράκοντα μπήγεται στην υδάτινη σάρκα της Μεσογείου. Σ’ αυτή την άκρα του Μοριά οι πρόγονοί μας είχαν τοποθετήσει την είσοδο του Άδη. Και δεν είχαν άδικο. Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη στον κ. Αυγερινό Ανδρέου, εκδότη του περιοδικού "Αντιστροφές"

Ημερομηνία: 
01/01/2014

1) Κύριε Καργάκο,

Μεγάλη χαρά έχουμε στο λογοτεχνικό περιοδικό «ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ» που δεχθήκα­τε να μας παραχωρήσετε τη συνέντευξη αυτή. Χάριτες σας οφείλει ο ελληνικός λαός και απέραντη ευγνωμοσύνη και για το πολύ σημαντικό ιστορικό έργο σας και γιατί με τρόπο αξιόπρεπο, εθνοκεντρικό, ερειδόμενο στη γνώση και στην ιστορική αλήθεια, υπερασπίζεσθε αποφασιστικά τα δίκαια των Ελλήνων. Διαβάστε Περισσότερα »

Eλληνική Εθνική Στρατηγική. Παρουσίαση Βιβλίου του επίτιμου Αρχηγού Στόλου Γρηγόρη Δεμέστιχα

Ημερομηνία: 
23/09/2013
Τόπος: 
Aἴθουσα Δημοτικοῦ Συμβουλίου Ἀμαρουσίου

[Εὐχαριστοῦμε θερμά γιά τή μεταγραφή καί τή δημοσίευση τῆς ὁμιλίας στήν ἰστοσελίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ τή δημοσιογράφο κα. Χαριτίνη Καλαμπόκη].

Θα ήθελα προοιμιακά να θέσω στην ευαισθησία της ακοής σας, την ακόλουθη πρόταση που τη θεωρώ βασική αρχή της στρατηγικής. Για να έχεις στρατηγική πρέπει να έχεις και τη βούληση να την εφαρμόσεις. Διαβάστε Περισσότερα »

Η ώρα της μεγάλης κρίσης για τον Ελληνισμό

Ημερομηνία: 
22/02/2012
Τόπος: 
Λευκωσία

Ας ξεκινήσουμε, αγαπητοί, από ένα εξορκισμένο σήμερα «εθνικιστή» ποιητή που κάποτε τολμούσαμε να θεωρούμε πρώτο εθνικό μας ποιητή, τον Διονύσιο Σολωμό: γράφει στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»: Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλουν τον Έλληνα ραγιά!

Ημερομηνία: 
17/02/2011
Τόπος: 
Περιοδικό "Επίκαιρα"

Συνέντευξη στο Γιάννη Συμεωνίδη Διαβάστε Περισσότερα »

Σαράντος Καργάκος: Ένας Σύγχρονος Δάσκαλος του Γένους

Ημερομηνία: 
01/12/2010
Τόπος: 
Ράχη

ΩΣ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΟ ΚΑΡΓΑΚΟ. ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΜΑΧΗΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.

ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΗΛΘΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΠΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΤΕ ΤΟ ΚΓ' ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Η΄ ΕΥΡΩΕΛΛΗΝΕΣ.

  Διαβάστε Περισσότερα »

Προσδοκώ ανάσταση του φιλοτίμου μας!

Ημερομηνία: 
19/09/2010
Τόπος: 
Ελευθερία Λαρίσης

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Προσδοκώ ανάσταση του φιλοτίμου μας!

«Για το τίποτε δεν έχω να πω τίποτε. Αυτό το τίποτε συγκροτείται από κάποια κομματικά ή οικογενειακά φέουδα. Αλλά, όταν μοιράζεις το τίποτε, εισπράττεις ένα τίποτε. Έχουμε μια τιποτένια πολιτική, διότι εξαιτίας κυρίως του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού εκμαυλισμού εδώ και καιρό συγκροτούμε ένα σύνολο χαυνοπολιτών, δηλαδή κεχηναίων και χασκόντων πολιτών». Διαβάστε Περισσότερα »